Beste bewoner van wijk 7,

Zoals jullie misschien wel weten, is bij een hartstilstand elke minuut cruciaal. De overlevingskans en het herstel, wordt per minuut dat het hart stilstaat kleiner.

Samen met Buurtpreventie Passewaaij, willen we een cursus starten om mensen reanimatie + AED te leren. Hiermee wordt de kans op het redden van bijvoorbeeld je buurman of buurvrouw stukken vergoot. Tevens kun JIJ ervoor zorgen dat iemand in leven blijft.

 

Naast het opleiden van mensen is een AED welke 24/7 bereikbaar is must. Momenteel hangt er al eentje op de Aardbeivlinder. Maar…. We zijn ook drukdoende om er nog eentje bij te krijgen aan de noordzijde van onze buurt.

Buurtpreventie Passewaaij heeft afgelopen maart een AED in het Winkelcentrum in Passewaaij weten te hangen. En in juli 2017 op de Dijkmanzoet in Passewaaij. Daardoor staat de teller momenteel op 7 AED’s welke 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar zijn om te gebruiken. Het doel van Buurtpreventie Passewaaij is, om minimaal in elke wijk een AED te hebben hangen en te zorgen dat er ook voldoende mensen opgeleid zijn, om het apparaat te bedienen.

 

HELP jij ook mee om Passewaaij veiliger te maken?

 

Meldt je aan via onderstaand formulier en zorg dat jij het verschil kunt maken tussen leven & dood!

[wpforms id=”675″ title=”false” description=”false”]