Graag vragen wij uw aandacht voor onderstaand verhaal van een bewoonster uit Passewaaij (Tiel)


Afgelopen nacht (31 dec 2019 naar 1 januari 2020) is een heel leuk feestje in onze oude woonwijk Passewaaij, uitgelopen tot een verschrikkelijke nacht.

Zoals elk jaar vieren wij, mijn moeder, stiefvader, broer, zusje en ik, oud & nieuw met vrienden en buurtbewoners. Dit jaar is het helaas niet verlopen zoals voorgaande jaren.

Nadat we het nieuwe jaar hadden ingeluid en buiten bij de vuurton stonden, kwam er een groepje jongeren aangelopen.

In eerste instantie leek dit allemaal erg onschuldig te zijn, tot dat het woord “kanker” viel en er werd aangegeven dat dit niet gewaardeerd werd. Er werd gevraagd of de jonge mannen door wilde lopen. Helaas was een grote mond en een eerste klap het enige wat we terug kregen.

Daarna ging het allemaal heel erg snel. Met het willen aanhouden van de jongeren ging het mis en riep mijn moeder dat ze moesten stoppen met het intrappen op de andere slachtoffers. Dit werd haar niet in dank afgenomen waardoor de jongens haar onderuit trapten. Eenmaal op de grond kreeg ze nog 2 harde trappen in haar gezicht. Uiteindelijk zijn 3 van de slachtoffers, waaronder mijn moeder, afgevoerd met de ambulance.

Naast mijn moeder zijn er dus, zoals ik eerder schreef, helaas nog meerdere slachtoffers gevallen deze nacht. Na de mishandeling van mijn moeder en de andere slachtoffers zijn de jongens het park ingevlucht en hebben ze daar, volgens de politie, vervolgens weer een vriendengroep mishandeld.

De jongeren zijn naar verwachting tussen de 16 en 22 jaar met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze droegen donkere kleding.

Wat ook opviel is dat sommige jongens goed leken te weten waar ze mee bezig waren en wat ze moesten doen, dus het vermoeden is dat sommige van deze jongens aan een vechtsport doen, al dan niet hebben gedaan.

Mocht er iemand iets gezien/gehoord hebben of iets anders wat kan helpen, laat het ons dan weten!

Ook onze wijkagent vraagt of u iets heeft gehoord/ gezien of deze jongens heeft horen praten/ opscheppen over dit genoemde voorval.

Mocht dit zo zijn, neemt u dan contact op met de Politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld misdaad anoniem 0800-7000