https://www.buurtpreventiepassewaaij.nl

Als drijvende kracht, is er na ruim 10 jaar actief geweest te zijn in Passewaaij met #buurtpreventiepassewaaij, een tijd gekomen om vaarwel te zeggen!

Buurtpreventie Passewaaij ben ik gestart, om Passewaaij veiliger en leefbaarder te maken.

De afgelopen 10 jaar hebben we (afwisselend met een kerngroep van 3 mensen) vele projecten opgezet in de wijk Passewaaij. Van vele acties hebben wij de eerste aftrap gedaan en zijn ‘tegenwoordig’ op vele plekken een begrip of jaarlijkse/ wekelijkse/ dagelijkse acties geworden.Vanaf het begin, was de FOCUS 4007! Mensen in en uit Passewaaij, ondernemers in en uit Passewaaij voorrang geven bij acties/ initiatieven.

2011, startte we als eerste met de @anwb fietsverlichtingsacties. Uiteindelijk samen met @WijkverenigingPassewaaij. De laatste jaren hebben de basisscholen in Passewaaij het overgenomen.

2012, een eigen website! Al onze informatie op 1 centrale plek, toegankelijk voor iedereen. Tevens lanceerde we dit jaar, onze eigen veilige buurt APP. Snel en direct bij de juiste persoon je klacht neerleggen.

2013, zagen we dat de wijk #passewaaij steeds meer zwerfafval kreeg. We hebben daarna vele 1000-den kilo’s aan zwerfvuil opgeraapt. Om nog maar niet te spreken over de spuiten, wiet, cocaïne enz.

2014, hebben we de eerste aanzet gegeven om het maaiwerk beter op te pakken. Er gebeurde regelmatig ongelukken in de wijk, welke terug te herleiden waren aan slecht zicht.

2015, was er een inbraakgolf en waren we in de wijk regelmatig de klos. We hebben er mede voor kunnen zorgen dat diverse daders gepakt zijn met snelle reacties en optreden van de professionals.

2016, ons hoogtepunt! We zijn bijna 2 jaar bezig geweest om meer AED’s en burgerhulpverleners in de wijk te krijgen. Dit heeft er, samen met andere enthousiaste mensen, voor gezorgd dat Passewaaij nu ruim 9 AED’s heeft. Welke diverse 24/7 inzetbaar zijn. Tevens hebben we vele mensen opgeleid tot het kunnen reanimeren en bedienen van een AED. Dit is iets waar we ontzettend #trots op zijn en ons zeker voor blijven inzetten.

2019, de start van de anders wonen projecten in en om Passewaaij. Nu anno 2021 nog steeds een hot item.

2020 & 2021 hebben we wegens corona een stapje terug gedaan. Wel zijn we online verder gegaan en vele dingen vanuit de iedereen welbekende online omgeving opgepakt.

2022, wie weet wat het ons gaat brengen! ?We hopen vooral dat we langzaam aan de COVID-19 de wijk uit kunnen werken.

We blijven zeker actief met alles rondom onze AED’s. Dus blijf vooral metalen inleveren om AED’s te kunnen blijven aanschaffen/ onderhouden enz. Ik zal echt wel mooie successen, of dieptepunten vergeten zijn .

Maar ik kijk vooral met veel enthousiasme terug op een mooie tijd.en verder…? Wie weet komt u ons wel weer op een ander vlak/ activiteit tegen in Passewaaij