U zal het ongetwijfeld al wel gegoord of gelezen hebben, maar komend weekend staat de sneeuwman voor de deur. Althans de sneeuw 

Graag geven we u enkele tips, voor als u toch de weg op wil gaan. Liever niet natuurlijk, maar ja “soms” moet het.

Top 1: Gebruik geen handrem als je parkeert. Als je de auto parkeert, is het beter om niet de handrem te gebruiken, deze kan vastvriezen. In de versnelling zetten dus om te voorkomen dat ‘ie wegrolt.

Tip 2: Doe een sok over je ruitenwissers. Zet je ruitenwissers omhoog en trek er een sok of zak overheen. Zo plakken ze niet aan je ruiten.

Tip 3: Bedek je zijspiegels met een zak. Je hoeft ’s ochtends alleen de zak die je met elastiekjes hebt bevestigd, los te maken en je hoeft de zijspiegels niet meer ijsvrij te maken. LET OP…. klappen uw spiegels automatisch in en uit, zet dit uit…!!!

Tip 4: Behandel de rubbers van de deuren met talkpoeder of vaseline(spray). Zo voorkom je vastgevroren portieren. Dit kunt u in het vervolg beter doen, net ‘voor’ de winterkou.

Tip 5: Smeer shampoo op de binnenkant van de ruiten.Om beslagen ruiten te vermijden, breng je met een doek een beetje shampoo of schoonmaakmiddel aan op de ruiten. Dit kan ook werken bij jet aanslaan van uw bril met een 

Tip 6: Leg oude sokken met vochtabsorberende kattenbakkorrels in de auto dashboard. Ook dit voorkomt dat de ruiten snel zullen beslaan.

Tip 7: Spuit vuilafstotende smering in je sloten. Vuilafstotende smering voorkomt dat sloten vastvriezen. Spuit preventief wat spray in het slot en steek de sleutel er een aantal keer in. Je kan het slot ook afplakken met wat tape. Is je slot al vastgevroren? Hou er dan een zakje met verwarmd water tegenaan.

Tip 8: Zet bij het starten alle lichten en energieverbruikers uit. Zet de ventilatie, achterruitverwarming, stoelverwarming en de radio uit. Dat belast je accu minder.

Tip 9: Zet je koplampen even aan om de accu op te warmen. Schakel eerst de koplampen even aan om de accu op te warmen, voordat u de auto start.

Tip 10: Start je auto met het koppelingspedaal ingedrukt. Zo belast je de accu minder omdat de motor op die manier minder weerstand ondervindt.

Bron: ad.nl + lokaal autobedrijf