Vele bewoners klagen regelmatig bij gemeente Tiel en politie i.v.m. de snelheidsduivels welke de wijken in Passewaaij onveilig maken.

Ook het persoonlijk aanspreken van deze ‘duiveltjes’ hebben niet het gewenste resultaat behaald.

Mede daarom hebben diverse bewoners de handen in 1 geslagen om zelf actie te ondernemen.

“We hebben de gemeente gevraagd of zij wat borden in de wijk wilde plaatsen om hiervoor aandacht te vragen. Helaas moesten we hier zelf voor zorgen en was de gemeente niet voor dit soort initiatieven”, zegt een bezorgde moeder van deze straat. ”

“Ook de lokale buurtpreventie hebben we aangesproken, maar ook hier was niemand thuis voor onze klachten en hebben we hier nooit meer iets over gehoord”. Zegt een bezorgde vader welke woonachtig is in de straat.

De borden mochten niet de verkeersveiligheid verstoren, maar trekken wel duidelijk de aandacht van het snelheid duivels.

Met duidelijke borden worden inwoners en automobilisten erop geattendeerd dat in deze wijk kinderen spelen. En dat langzaam rijden wordt gewaardeerd.

Ook de focus op de pakketbezorgers, supermarkt-bezorgdienst wordt aangescherpt. Vele klacht telefoontjes hebben de afgelopen maanden ervoor gezorgd, dat men rekening houdt met de snelheid, herrie en asociaal rijgedrag.

We houden als Buurtpreventie Passewaaij dit item in de gaten en zijn benieuwd naar de resultaten…!!!

Ook dit soort initiatieven of acties? Meld het bij ons via www.buurtpreventiepassewaaij.nl/contact en we spenderen er graag aandacht aan.