buurtpreventie-passewaaij-20160924-jpg

Welkom op de website van Buurtpreventie Passewaaij  (www.facebook.nl/buurtpreventiepassewaaij)

Op deze website krijgt u, wanneer u geen Facebook heeft, een algemene indruk van wat @buurtpreventiePassewaaij voor U doet en informeert.

Buurtpreventie Passewaaij is niet, zoals de meeste Buurtpreventies, een “kleine groep” mensen die samen zorgen voor een veilige straat/straten waar de buurtpreventie actief is. Buurtpreventie Passewaaij is een overkoepelend, digitaal platform voor iedereen in de wijk Passewaaij. Binnen onze wijk zijn er momenteel pas 4 Buurtpreventie groepen actief, en dat is heel erg positief. Wij kunnen iedereen in de wijk het dan ook aanraden om actief deel te nemen bij de groepen die actief zijn binnen het “stukje” wijk waar u woont.

Hoe is Buurtpreventie Passewaaij anders dan al deze kleine groepen?
Het doel van Buurtpreventie Passewaaij is dat wij via Sociaal media platform, de Passewaaijer en deze website U alleen informatief informeren. Daarnaast zijn sinds de laatste jaren actief met diverse acties. Deze acties proberen wij vaak in overleg met u of een instantie wijkgericht plaats te laten vinden. Onze doelgroep is dan ook wijkbreed en niet enkele straten. Heeft u ook interesse in een actie van ons in uw omgeving, neemt u dan contact met ons op en samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Ook op deze manier kunnen we samen met u onze wijk een stukje veiliger kunnen maken. Omdat wij vooral wijk-overkoepelend willen werken, lopen wij dus zelf geen rondes door de wijk om de veiligheid voor u als bewoner te vergroten. Dit is iets wat de kleinere buurtpreventie-groepen wel doen en daar willen wij dan ook niet voor de voeten lopen.

 

Zoals gezegd: zijn wij een platform waar u terecht kunt als u vragen/klachten/problemen/aankondiging van lokale acties heeft. Wij kunnen u naar de juiste instantie/ persoon doorverwijzen. Maar als er bij u in de straat een buurtpreventie actief is, kunt u ook daar terecht. Wij proberen met alle buurtpreventie groepen in Passewaaij in contact te komen om zo elkaar te kunnen helpen en steunen wanneer nodig.

Sinds maart 2016 hebben wij iedere uitgave van de Passewaaijer een redactioneel stuk (wijkkrant uitgegeven door Wijkvereniging Passewaaij red.), en wie weet kunnen wij hierin plek vrijmaken voor buurtpreventie groepen die iets te melden hebben! Laat het ons weten!

Alleen informatie over de wijk Passewaaij? Like dan de Facebook-pagina www.facebook.com/passewaaij